Seguint corredors a la marató de Barcelona

Ahir Diumenge 12 de Març es va celebrar la Zurich Marató de Barcelona. Aquesta marató passa per tot Barcelona i te més de 20,000 inscrits.

Recorregut maratíó Zurich Barcelona

En aquesta ocasió IoT Partners vem col·locar el nostre dispositiu LoRaTracker a dos corredors, en Raúl i l'Álvaro. L'objectiu d'en Raúl era baixar de les 3 hores com ja havia fet en altres ocasions. Per l'Alvaro era la seva primera marató i el seu objectiu era acabar-la en menys de 4 hores.

Álvaro & Raúl

A tots dos corredors els vem donar un LoRaTracker per que el portessin a sobre mentre feien la cursa. El nostre LoRaTracker munta un GPS d'última generació, un microcontrolador de molt baix consum i usa la modulació LoRa i el protocol LoRaWAN per la comunicació cap a Internet (brochure en PDF).

En aquest cas, el LoRaTracker es va configurar amb una cadència d'un enviament de posició cada minut. Això vol dir que el Tracker intenta rebre la posició del sistema GPS un cop per minut. Si ho aconsegueix envia la seva posició a Internet, si no ho aconsegueix (mala cobertura, edificis alts, etc.) tornarà  provar-ho al cap d'un minut.

En Raúl es va posar el LoRaTracker a una cinta al braç, mentre que l'Álvaro el portava dins una ronyonera  de corredor. Com que tot el dispositiu pesa només 54 grams (incloent-hi bateria i antena) cap dels dos va notar el pes extra.

Sortida Zurich Marató de Barcelona

El sistema

LoRaTracker és un tracker basat en GPS amb connectivitat LoRa i el protocol LoRaWAN . El dispositiu obté la posició del GPS i envia aquesta dada al núvol amb la tecnologia sense fils. Aquesta tecnologia necessita d'una infraestructura de estacions bases o Gateways. En aquest cas, l'empresa Tracktio juntament amb Actility han proporcionat la infraestructura donant cobertura a tota la ciutat de Barcelona.

LoRaTracker

El LoRaTracker funciona amb una bateria recarregable d'ions de liti (Li-ion ) que li proporciona hores o dies de funcionament (segons cadència de dades). La bateria es pot carregar a traves del mateix LoRaTracker pel connector USB.

Mentre l'antena GPS va integrada, la antenna de ràdio és externa per adequar-la a cada aplicació, així es pot optimitzar les prestacions del dispositiu.

Les dades que envia el LoRaTracker, un cop rebudes per la infraestructura LoRaWAN es re-envien al Cloud, on es processen, es guarden i es presenten en una web.

La cursa

En Raúl sortia del calaix de menys de 3 hores i va seguir al ritme de les 2 hores 50 durant quasi tot el trajecte. L'Álvaro sortia del calaix d'entre 3:45 i 4:00 hores.

Al nostre panell es va poder seguir en temps real la posició dels dos corredors així com l'historial de totes les posicions recollides durant la cursa.

Posició dels corredors en temps real

Tracker de la marató sencera d'en Raúl

Tots dos van acabar la cursa, en Raúl una mica per sobre del temps previst (3:04:43 i posició 810) i l'Álvaro força millor del que s'esperava (3:33:01 i posició 3926!)

Marató acabada

El producte

LoRaTracker és un tracker basat en LoRa i GPS configurable per múltiples aplicacions. En aquest exemple l'hem utilitzat per seguir dos corredors de marató, però es pot configurar per seguiment de vehicles, persones, productes, serveis logístics, etc. La plataforma cloud associada també es fàcilment configurable pels nostres clients.

Per més informació contacta'ns

No Comments Yet.

Leave a comment